About Xisqueta

The trademark Xisqueta is the result of a local revitalization project undertaken by the association Xisqueta Obrador.

Xisqueta Workshop is a non-profit del Pallars Sobirà (Alt Pirineu). Naixem al 2009 amb l’objectiu de pagar un preu just la llana d’ovelles de raça Xisqueta d’un seguit de pastors i pastores que encara conserven aquesta raça. Per aconseguir-ho volem fer cicle tancat i això vol dir: comprar, transformar i fer una venda directa de productes fets amb 100% pura llana verge. Aquest és un cicle llarg. Vol dir comprar la llana Xisqueta dels ramats de pastors i pastores del Pirineu; vol dir preparar-la per a ser utilitzada com a fil, napa o floca; vol dir formar un teixit artesà local que treballi la llana amb una bona tècnica, fent un producte de molta qualitat i amb un disseny treballat; i finalment, vol dir crear una marca, una col·lecció i preparar una campanya comercial per a donar a conèixer tot el que hi ha al darrera. Treballem per assolir que els diferents esglaons d’aquesta llarga cadena es coneguin.

Cada peça i producte Xisqueta estan vinculats a tot el que tenen al darrera: un ofici secular, un territori natural bellíssim, una matèria prima recuperada que havia estat oblidada i substituïda en les darreres dècades i per últim, un teixit artesà local, amb talent i amb ganes de treballar amb allò que genera la mateixa terra on un viu. Al final és una qüestió de sentit comú! Què res millor que aprofitar els recursos propis, transformar-los localment i fomentar una venda directa d’un producte excel·lent en el teu propi país?! Pretenem que la compra d’un producte no es deslligui de tots aquests factors socials que fan que finalment tinguem aquesta peça a les nostres mans. I així, d’aquesta manera és com aconseguim tancar el cicle: adquirint la llana, transformant-la de la mà d’aquests artesans i venent-la des del mateix territori…

Som 100% locals 100% artesans.

Volem fomentar una compra conscient on el consumidor sigui co-responsable del desenvolupament del territori, de la generació d’una economia de petita escala, sostenible, amable i tot això generant una riquesa social i econòmica sorgida del què ja tenim. La llana Xisqueta és Ofici Singular de Catalunya des de l’any 2010. Experimentem amb la llana a través del treball artesà i la mirada contemporània de joves dissenyadors, en aquesta col·lecció 2014 hem pogut gaudir de la dissenyadora Marine Marcieux. Fruit d’aquesta col·laboració entre els dissenyadors i les artesanes d’Obrador Xisqueta es crea la col·lecció d’objectes Xisqueta©.


Xisqueta workshop. from obradorxisqueta on Vimeo.

About Obrador Xisqueta to: www.xisqueta.cat

 ,en