Tutorials


Aquí trobareu els diferents tutorials que hem preparat per a totes i tots vosaltres! Lliures i didàctics! Expliquem les diferents tècniques associades al kits tenim a  la venda a la nostra botiga on line. Esperem que els gaudiu i si teniu qualsevol suggeriment no dubteu en posar-vos en contacte en nosaltres per fer-nos-els arribar: info@obradorxisqueta.cat Seran molt benvinguts per part nostra i ben atesos.

Tutorials


KIT Nº 1 / “Vull aprendre a filar”

Filar era una activitat quotidiana en el sí de les nostres cases rurals. Les dones, principalment, eren les encarregades de transformar la llana de les ovelles en fil per a poder teixir samarretes i mitjons. Aprenent a filar recuperem aquest saber fer! Aquest tutorial mostra d’una manera didàctica (en català i subtitulat en castellà) els diferents passos a seguir per a poder aconseguir el nostre fil de la llana d’ovella Xisqueta.

 

Tutorial “Aprendre a filar” / Tutorial “Aprender a hilar” de  obradorxisqueta en Vimeo.

 


KIT Nº2 / “Aprendre a fer feltre”

El feltre és una tècnica mil•lenària. Es tracta del primer material tèxtil creat per la humanitat. Va ser utilitzat en els seus orígens per tribus nòmades d’Àsia central, Rússia i Turquia… i també a les valls del Pirineu! . S’aplicava a vestimentes i objectes d’adorn i també per a construir cases!. Era un material ideal. Era resistent als vents, aïllant del fred, aguantava bastant bé l’acció de la pluja i retardava l’acció del foc. Tot un gran descobriment!

 

Tutorial “Vull aprendre a fer feltre” / “Quiero aprender a hacer fieltro” de obradorxisqueta en Vimeo.

 

——————-

AQUESTS TUTORIALS HAN ESTAT FINANÇATS AMB L’AJUDA DEL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI, DINS DEL MARC D’ACTUACIÓ 2011. MOLTES GRÀCIES!