L’habitació Xisqueta

 

habitacio-xisqueta


 L’HABITACIÓ XISQUETA és una iniciativa de l’Associació Obrador Xisqueta per crear una habitació especial plena de peces fetes amb llana d’ovella Xisqueta, una raça autòctona del Pirineu. Es tracta d’un projecte que compta amb la col·laboració del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i 5 establiment hotelers de l’àmbit del Parc.

El Parc Nacional és un exemple de com la producció ramadera conserva la biodiversitat productiva arrelada a un lloc. En aquest cas el treball amb les races autòctones és una riquesa a conservar. Projectes com Obrador Xisqueta ajuden a treure partit de subproductes que no s’aprofitaven, en el nostre cas la llana, i d’aquesta manera generar un valor afegit tant al ramader com al territori. El fet de crear l’HABITACIÓ XISQUETA permet donar a conèixer tots aquests valors: la tasca del Parc, dels seus ramaders, d’entitats com Obrador Xisqueta que a través del foment d’una economia social donen valor al territori i donen oportunitats a la gent que hi viu.

hotelpessets

productes 

L’HABITACIÓ XISQUETA: tradició,  innovació i disseny.

Recuperem el matalàs de llana, fet a mà i amb 100% llana del Pirineu, posant en valor aquells objectes que en el seu dia van ser icones d’una cultura tradicional i alhora aportaven el confort desitjat amb els materials que produïa l’entorn.

Omplim els racons de peces boniques, funcionals i de dissenys actuals (llums, cortines, capçals, catifes,…)creant un projecte d’interiorisme especial, únic i adaptat per a cada habitació. Tot fet a mà per artesanes del Pirineu amb la llana dels ramats locals.

L’HABITACIÓ XISQUETA permet promocionar el producte local, fet a mà i mostrar la qualitat a la que pot arribar. És un espai per donar a conèixer de primera mà els productes Xisqueta i que els clients dels 5 establiments col·laboradors els puguin conèixer, provar i gaudir.

 hotels

Podràs gaudir de l’HABITACIÓ XISQUETA en qualsevol d’aquests 5 allotjaments


 

1. Hotel Trainera

Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà)

www.hoteltrainera.com

L’HABITACIÓ XISQUETA està situada a la segona planta de l’hotel, és l’habitació 210, és molt lluminosa i compta amb unes magnífiques vistes dels prats i les muntanyes que envolten el nostre bonic poble.

És una habitació doble de matrimoni amb bany complet. A més, té l’opció d’incorporar un menjador-cuina i convertir-se en un acollidor apartament.

Les peces Xisqueta que vesteixen amb caliu de llana l’habitació són: cortines, matalàs, capçal, làmpades del llit, gerros decoratius i marcs de fotos amb imatges relacionades al món de les ovelles i els pastors.

Descobreix la nostra oferta per gaudir de l’HABITACIÓ XISQUETA i dels serveis del nostre allotjament.


2. Hotel Pessets

Sort (Pallars Sobirà)

www.hotelpessets.com

hotelpessets

L’HABITACIÓ XISQUETA està situada al primer pis del nostre hotel.  És una habitació amplia i lluminosa amb llit de matrimoni i bany complet.

El blanc de les peces Xisqueta vesteix elegantment aquesta habitació. Les peces de llana que trobaràs a la nostra habitació són: cortines, matalàs,  làmpades, gerros decoratius, penjador de peu i marcs de fotos amb imatges relacionades al món de les ovelles i els pastors.

Descobreix la nostra oferta per gaudir de l’HABITACIÓ XISQUETA i dels serveis del nostre allotjament.


3. Apartaments rurals l’Era del Marxant

La Pobleta de Bellveí (Pallars Jussà)

www.leradelmarxant.es

L’HABITACIÓ XISQUETA és la magnífica Suite Montcortès del nostre petit allotjament rural. Un apartament molt acollidor i confortable que disposa d’habitació amb llit de matrimoni, bany complet, cuina equipada i un ampli menjador-sala d’estar.

Les peces Xisqueta que trobaràs en el nostre apartament són: matalàs, coixins decoratius del llit, catifa, gerros decoratius i marcs de fotos amb imatges relacionades al món de les ovelles i els pastors.

Descobreix la nostra oferta per gaudir de l’HABITACIÓ XISQUETA i dels serveis del nostre allotjament.

4. Hotel Farré d’Avall

Barruera (L’Alta Ribagorça)

www.farredavall.com

hotel-farrerdavall2

L’HABITACIÓ XISQUETA està situada a l’últim pis del nostre allotjament amb l’encant que li confereix el sostre de fusta inclinat. És una habitació amb dues zones diferenciades, la sala d’estar i el dormitori amb dos llits individuals. Disposa de bany complet.

El blanc de les peces Xisqueta vesteix elegantment aquesta habitació. Les peces de llana que trobaràs a la nostra habitació són: matalàs,  làmpades, gerros decoratius, coixins del sofà, catifa i penjador de peu i marcs de fotos amb imatges relacionades al món de les ovelles i els pastors.

Descobreix la nostra oferta per gaudir de l’HABITACIÓ XISQUETA i viu l’experiència Xisqueta que oferim on podràs descobrir el nostre ramat d’ovelles.


5. Hotel deth Pais

Salardú (Val d’Aran)

www.hoteldethpais.com

L’HABITACIÓ XISQUETA està situada a l’últim pis del nostre allotjament amb l’encant que li confereix el sostre de fusta inclinat. És una habitació doble amb llit de matrimoni i bany complet.

En aquesta habitació les peces Xisqueta innoven en color i es tenyeixen d’un groc viu. Les peces de llana que trobaràs són: matalàs, penjadors de paret, cortina, coixins decoratius i marcs de fotos amb imatges relacionades al món de les ovelles i els pastors.

Descobreix la nostra oferta per gaudir de l’HABITACIÓ XISQUETA i dels serveis del nostre allotjament.

habitacio-xisqueta-contra