La Caravana Xisqueta

DSC_7153

Com fer arribar el Projecte Xisqueta (valorització de la llana de la raça Xisqueta, l’ofici de pastor/a i el treball artesà) a tots els petits poblets de la nostra comarca i comarques veïnes? Aquesta era una pregunta que ens voltava des de feia molt de temps pel cap i no acabàvem de trobar-hi ben bé la resposta… fins que un bon dia se’ns va encendre la llum! Farem una Caravana que rodarà i rodarà món difonent el projecte Xisqueta arreu!! I així va néixer la Caravana Xisqueta! Va ser l’any 2013 gràcies al suport del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La primera etapa de vida de La Caravana Xisqueta va ser oferir tallers gratuïts (uns 40 tallers en total) als petits pobles de les comarques de l’àrea d’influència del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquests tallers es va donar a conèixer tot el projecte Xisqueta (llana, raça, ofici de pastor) i es van tractar les diferents tècniques (filar, teixir, feltre, matalassos, curtit de la pell, etc.) i formats de la llana Xisqueta.

Ha plogut molt des de llavors… La Caravana Xisqueta ha anat rodant i rodant, tant al nostre territori com a altres llocs de tota Catalunya!

La primera Caravana va patir un malaurat accident i no la vam poder recuperar, per sort i gràcies al suport de molta gent que estima Xisqueta, (a través d’un Verkami) hem pogut tornar a donar vida a una altra Caravana, preciosa, una mica més petiteta que l’anterior però amb el mateix encant (o potser més…)! Un altre cop, l’encarregat de donar-li l’ànima a la nova Caravana Xisqueta ha estat l’il·lustrador Carles Porta, que amb la seva sensibilitat i bon gust li ha donat l’autenticitat i carisma que mereix La Caravana Xisqueta!

Si vols organitzar un taller relacionat amb el món de la llana al teu poble, festa major, fira o celebració no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres (info@xisqueta.cat – 973620977).  Demana pressupost sense compromís i disponibilitat de La Caravana Xisqueta!!

El tallers que oferim són: tallers de filar (amb fus i filosa), tints naturals, teixir i feltre (amb agulla, en moll, feltre “nuno”, etc…) . Són tallers per a tots els públics, tant per petits com per grans. Ens adaptem a les necessitats específiques del vostres esdeveniment, podem crear peces relacionades amb la temàtica que vulgueu, peces 100% de pura llana que cada participant al taller s’endurà cap a casa seva.

Treballem amb un material natural i del territori que ens permet deixar anar la nostra imaginació i creativitat!

Així que, no dubteu en trucar-nos i en parlem!!