FAQ’s preguntes freqüents del projecte


1. És possible el bescanvi d’un producte Xisqueta que compri a la vostra web?
2. Per què els productes Xisqueta només es poden comprar a través de la botiga virtual?
3. Per què la llana filada Xisqueta té aquest preu?!
4. Com s’inverteixen els beneficis del projecte Xisqueta?
5. Què és un projecte d’Economia Social?
6. Què significa el logo de Llana de l’Alt Pirineu – Ovella Xisqueta?


És possible el bescanvi d’un producte Xisqueta que compri a la vostra web?

Entenem que un producte Xisqueta s’ha de poder veure i tocar. Volem oferir l’oportunitat als nostres clients que puguin adquirir els nostres productes des de la web i si en no queden satisfets de la compra , puguin retornar, canviar o reemborsar el pagament.
Amb els jerseis, si no us va bé la talla o no esteu satisfets es poden canviar.

Els productes Xisqueta només es poden comprar a través de la botiga virtual?

La idea inicial quan vam començar amb la venda de productes Xisqueta era intentar al màxim fer venda directa del producte sense passar per mans d’intermediaris. Les peces de la nostra col·lecció són peces a un preu just on l’artesà cobra el preu que valora per la seva feina.
A causa de la demanda que hem tingut per part dels clients Xisqueta i gràcies a botigues i espais que se senten més afins al nostre projecte i filosofia Xisqueta, poc a poc anirem tenint espais físics on podreu veure i adquirir alguns dels nostres productes.

Per què la llana filada Xisqueta té aquest preu?!

El nostre projecte és de base local i artesanal. Això vol dir que tots els processos al voltant de l’obtenció de qualsevol dels productes Xisqueta són molt laboriosos i costosos. Per començar, la llana Xisqueta és compra a un preu just als pagesos. Això és gairebé 10 vegades més que el preu convencional.
La quantitat de llana que comprem és molt petita per als processos industrials. Tot i que comprem una mitja de 12 tones a l’any, aquesta quantitat continua sent molt minça per a la capacitat de la seva maquinària. Aquest fet també fa que els costos s’encareixin per quilo de llana.
La llana un cop la recollim es porta a rentar en un rentador industrial, però després la transformació del fil es realitza en una filadora artesanal lo més a vora de casa possible, en aquest cas a Niaux (França) a 163 km. del Pallars. Al ser una filatura artesanal els costos de producció és multipliquen per gairebé 4 respecte els costos industrials. Per una banda el procés és més laboriós, no està tan automatitzat, però per altra banda és molt més personalitzat, fent-nos guanyar més qualitat en el producte final.
Tots aquestos passos recullen uns costos entre 4 i 5 cops superiors als costos del procés de filat industrial. És per aquesta raó que el preu final de la nostra llana és poc competitiu respecte el mercat convencional.
La nostra llana té una traçabilitat marcada que passa per la compra de la llana a 25 pastors i pastores, amics del projecte; pel seu transport per realitzar els diferents processos de transformació i finalment pel treball de presentació del producte que dona com a resultat una llana artesana de qualitat, única i veritablement autèntica.

Com s’inverteixen els beneficis del projecte Xisqueta?

L’Associació fa molt cop que ha començat la seva tasca comercial amb la marca Xisqueta. Actualment el projecte no produeix beneficis. Amb els guanys de les vendes, l’Associació paga la llana als pagesos, el transport i els diferents processos de producció dels productes Xisqueta: rentat, pentinat, filat… així com gestiona els espais de venda, la publicitat, etiquetatges, la formació i la coordinació de la creació anual de la col·lecció i productes artesans Xisqueta.
Un cop l’Associació pugui anar guanyant beneficis, aquests s’invertiran en noves produccions, en més formació per les artesanes/ns i en el contracte de personal per poder gestionar i millorar tots els aspectes del projecte.

Què és un projecte d’Economia Social?

L’economia social fomenta un altre tipus d’economia que es basi en aconseguir el bé i el benefici comú per a una col·lectivitat. Treballa l’economia local des de la sostenibilitat i la rendibilitat, emprant els mateixos recursos que genera el territori: matèria prima, saber fer, persones… provocant una interacció entre aquests per tal de beneficiar-se mútuament i alhora aportar altres beneficis col·laterals importants pel desenvolupament del territori i de les persones que hi habiten.
Aquests beneficis són en aquest cas: donar a conèixer un ofici, una raça, un territori, un patrimoni, una cultura i alhora generar un teixit artesà de persones que viuen al territori per tal de consolidar llocs de treball facilitant que les persones es puguin guanyar la vida amb treballs vocacionals i alhora generar una economia a petita escala que aposti pel comerç de proximitat, les relacions humanes i el consum responsable.

Què significa el logo de Llana de l’Alt Pirineu – Ovella Xisqueta?

Aquest logo identifica i certifica la llana de l’ovella Xisqueta, una raça autòctona de l’Alt Pirineu. Aquesta llana està comercialitzada per Obrador Xisqueta dins d’un projecte de revalorització de la llana, i és també la base del productes Xisqueta.
No es tracta encara d’un certificat oficial. Es tracta d’un certificat de confiança on podem explicar tota la seva traçabilitat.
logo-certificat-llana-xisqueta

FAQ’s del funcionament de la web (botiga virtual)

1. Quines formes de pagament acceptem?
2. Quina seguretat té la nostra botiga?
3. Necessito un compte PayPal per comprar en aquesta botiga?
4. Terminis de lliurament i càrrecs per enviament

 


Quines formes de pagament acceptem?

Acceptem Visa, MasterCard, American Express, i pagaments regular a través de PayPal.
PayPal

Quina seguretat té la nostra botiga?

Aquesta botiga utilitza PayPal per realitzar els pagaments, and PayPal xifra automàticament la seva informació confidencial en trànsit des del seu ordinador a la nostra utilitzant el protocol Secure Sockets Layer (SSL) amb una longitud de clau de xifrat de 128 bits (el nivell més alt disponible comercialment)..

Necessito un compte PayPal per comprar en aquesta botiga?

No, no cal tenir un compte de PayPal per comprar en aquesta botiga. Encara que si ja tens un compte PayPal, el podeu utilitzar.

Terminis de lliurament i càrrecs per enviament

Els terminis de lliurament depenen de cada peça i estan indicats a cada article. Degut a que són productes artesans i peces úniques el termes de lliurament són més amplis del normal, ja que poden comportar la producció (si no estan en stock) més el temps d’enviament… Per això us proposem una manera de consumir diferent.
Els càrrecs d’enviaments es cobraran a banda del producte.