Seguint el camí autèntic…

Col·lecció Xisqueta 2013

L’Ariadna és aprenent de pastora. Viu a Alòs d’Isil, en una vall de capçalera del Pallars Sobirà. Estem de xollada a Casa Bolunya de Seurí. Hem de tenir la llana Xisqueta preparada per aquest hivern! L’Ari agafa l’ovella sense fer-li mal. L’ovella Xisqueta és a punt de quedar despresa de la seua llana, del seu vestit d’hivern. L’Agustí de Casa Roi de Llessui és un pastor d’aquells amb ànima lliure. Tranquil, prepara acuradament el velló, fent giragonses amb la llana servint-se de la mateixa cua xollada de l’ovella Xisqueta. És dels pocs que encara guarden el velló com toca. Cadascun amb un farcell.

Esto es un ejemplo del camino auténtico… el camino que lleva a aprovechar la lana de la oveja para hacer tejidos y prendas enfeltrades. Es el camino que valora la tradición, que lo aprovecha todo. Es aquel camino que seguimos aquellas personas que creemos en la esencia, en el que nos ofrece la vida sencilla bajo la luz del sol, bajo la luz de la luna. Somos las que nos descalzamos para tocar el agua fría y comemos sobre una manta de colores, bajo el abrigo de los árboles y el calor de la compañía. Somos las que tenemos calma, las que disfrutamos dando valor a lo que tenemos, sintiendo que cada día es maravilloso. Estamos vivas… seguimos el camino auténtico.

Descobreix la nova Col·lecció Xisqueta 2013 a la tienda virtual (100% local, 100% artesano)Fotografías: Turmix Fotografía